Categories

Izvoarele – Maramures

Ignes, adica muntele de foc. Este de fapt virf in masivul vulcanic al Gutiului, fata in fata cu dealul Chiuz, dar parca Ignesu-i mai « batos » cu crestele sale infipte in albastrul cerului. Si pe un versant si pe celalalt tisnesc din loc in loc izvoare « metalice » pe care cel mai bine unde sint le stiu localnicii. In jurul izvoarelor de pe versantul sud-vestic, partea cu vegetatia mai abundenta, partea mai expusa la soare, a aparut statiunea.

Deci, Izvoarele, statiunea de sub Ignes. Statiune de inaltime, desi nici pliantele turistice, nici parerile celor din partea locului nu coincid asupra altitudinii: 910 sau 916 m. Coincid insa cind e vorba de frumusetea zonei, de puritatea aerului, de sansa unei vacante reusite fie la 910, fie la 916 metri, vara si iarna.

Pentru ca pe pantele Ignesului, care parca pornesc din holul vilelor, au fost amenajate pirtii de diferite dificultati, Izvoarele a devenit suta la suta o statiune a « vacantelor albe ». Un Predeal al Maramuresului.

Fireste, sezonul cald isi are si el partile sale redutabile daca ne gindim ca aici, la nici 32 km de Baia Mare, ne aflam la intersectia a nenumarate trasee turistice catre Valea Marei si catre toata Tara Maramuresului. Izvoarele este deci o statiune de odihna si tratament de mare eficacitate din vara in vara si din iarna in iarna.

FACTORI NATURALI

  • Clima subalpina.

POSIBILITATI DE CAZARE

  • Cabane;
  • Pavilioane cu functionare permanenta.

INDICATII DE TRIMITERE

  • boli ale sistemului nervos;
  • boli ale aparatului respirator;
  • afectiuni T.B.C.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>